El Consell publica la creació de l’Observatori Fiscal

Intentarà millorar l’accés de la ciutadania al coneixement fiscal i a la regulació normativa tributària.

El Consell publica la creació de l’Observatori Fiscal
El Consell publica la creació de l’Observatori Fiscal
14 de gener 2020 - 20:36

El Consell ha publicat la creació de l’Observatori Fiscal de la Comunitat Valenciana. Aquest organisme, en què participarà la societat civil, s’encarregarà de formular recomanacions i propostes per a millorar els indicadors i sistemes d’informació relacionats amb el sistema tributari valencià. A més, proposarà la realització d’estudis i informes tècnics de diagnòstic de la situació de l’administració tributària en la Comunitat Valenciana.

Entre els objectius figura millorar l’accés de la ciutadania no experta al coneixement fiscal i a la regulació normativa en matèria tributària, fomentant la participació, així com avaluar els efectes de les mesures legislatives introduïdes en l’àmbit d’aplicació del sistema tributari valencià.

Aquesta serà la primera vegada que una comunitat autònoma té aquest òrgan, del qual poden formar part entitats, universitats, notaris, associacions de consumidors o particulars.

L’observatori es compondrà d’una presidència, una vicepresidència, el ple, la direcció tècnica i la secretaria, i entre els seus vocals hi haurà, a més de representants de l’Administració, dues persones per cadascuna de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana.

També figurarà una persona per cadascuna de les associacions i col·legis professionals de l’àmbit tributari, les organitzacions socials i empresarials representatives de col·lectius i agents de l’àmbit tributari que estatutàriament tinguen reconegut un paper actiu en aquest àmbit i que manifesten interés a col·laborar.

També et pot interessar

stats