El Consell prorroga les actuals mesures dues setmanes i recomana seguir usant mascareta a l'exterior

El president de la Generalitat, Ximo Puig, remarca que només queden dos mesos per a arribar a la immunitat de ramat

Diverses persones amb mascareta a la platja de la Patacona
Diverses persones amb mascareta a la platja de la Patacona / À Punt NTC
29 de juny 2021 - 14:11

La Generalitat mantindrà durant dues setmanes més les mesures actuals contra la Covid-19. D'aquesta manera, es manté l'alçament del toc de queda i l'obertura l'oci nocturn fins a les 2 del matí i sense zona de ball, i l'horari de l'hostaleria fins a la 1 del matí, amb un aforament del 50% en interiors i del 100% en terrasses, i un màxim de 10 comensals per taula.

Com a novetat, s'eliminarà l'horari d'obertura i tancament de les seus festeres, que hauran de regular els ajuntaments, i es permetran altres activitats més enllà de les administratives, com el consum de begudes o menjar, per al que seguiran les mesures establides per a l'hostaleria.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha explicat en roda de premsa posterior a la reunió de la mesa interdepartamental que només queden dos mesos per a aconseguir la immunitat de ramat i ha demanat mantindre la precaució. Puig ha dit que ara la població "més vulnerable" són els joves, la població de risc que no està encara vacunades. El 52% dels contagis en les últimes 48 hores són en persones que tenen entre 15 i 29 anys. I ha recordat que la majoria són asimptomàtics, però també ha afegit que en planta hi ha ingressats 20 joves menors de 34 anys i el jove d'Elx ingressat a l'UCI.

Puig s'ha adreçat als joves: "Vau salvar els vostres avis i ara teniu el deute de preocupar-vos per vosaltres mateixos i pels vostres pares que en alguns casos encara no estan immunitzats al 100%". Puig ha dit que el virus no s'ha acabat i que cal mantindre la responsabilitat.

Vau salvar els vostres avis i ara teniu el deute de preocupar-vos per vosaltres mateixos i pels vostres pares, que en alguns casos encara no estan immunitzats al 100% Ximo Puig, president de la Generalitat

El president del Consell ha remarcat que, amb més mobilitat i més relacions, "constatem un repunt significatiu en la circulació del virus", ha anticipat el president. Això, juntament amb l'aparició de la variant delta, "ens preocupa". Puig també ha dit que actualment està "protegida la població més vulnerable i aquest repunt té una afecció molt menor".

Respecte a la recomanació de les mascaretes, Puig ha demanat que es continuen utilitzant a l'exterior, excepte en espais oberts com la platja o la naturalesa. "Pensem que és bo que continue utilitzant-se", ha agregat.

El president ha assenyalat que es recomana que la mascareta se seguisca utilitzant a l'aire lliure, excepte en espais naturals i en les platges. En aquest sentit, ha fet una crida a la prudència, i ha instat a prestar especial atenció tant a l'ús de la mascareta com a la ventilació d'espais tancats.

Sobre aquest últim aspecte, ha destacat que la conselleria de Sanitat ha elaborat una guia amb indicacions bàsiques per a mantindre ventilats espais interiors, que pot ser consultada en la pàgina web i que serà distribuïda per locals com a comerços, hotels, bars, restaurants, cinemes, teatres o museus.

També et pot interessar

stats