El Consell projecta triplicar el nombre d'aparcaments dissuasoris a l'àrea metropolitana de València

Serien més de 9.000 places en 17 nous aparcaments al voltant de la ciutat

Projecte d'aparcaments dissuasoris a l'àrea metropolitana de València
Projecte d'aparcaments dissuasoris a l'àrea metropolitana de València / GVA

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha presentat un nou pla d'aparcament dissuasori per a l'àrea metropolitana de València que preveu habilitar més de 9.000 places en 17 nous emplaçaments diferents. Aquest projecte suposarà triplicar la quantitat d'aparcaments actual, els quals passaran de 4.425 a les 13.590 places previstes en total.

A més dels nous aparcaments dissuasoris, el pla inclou ampliar 14 dels ja existents i millorar les instal·lacions de tres més actualment en funcionament. Així, segons el conseller Arcadi España, aquestes places d'aparcament prop de les estacions de Metrovalència i Renfe pretenen "fomentar l'ús del transport públic, la descarbonització i descongestionar les ciutats". És un model d'èxit en altres ciutats europees, a favor de la intermodalitat que combina el transport en automòbil privat, bicicleta i patí amb el tren per tal de reduir el trànsit a les ciutats i la contaminació que comporta.

El projecte estima una inversió de 32 milions d'euros per a executar progressivament durant els pròxims anys. L'aparcament d'Albal serà el primer a dur-se a terme i estarà operatiu el 2022, mentre que altres punts com el de l'Horta Vella a Bétera o el del Clot a Riba-roja de Túria s'executaran a curt termini, aprofitant els fons del Mecanisme de Recuperació i Resilència de la UE.

Mapa de la xarxa d'aparcaments dissuasoris a l'àrea metropolitana de València
Mapa de la xarxa d'aparcaments dissuasoris a l'àrea metropolitana de València / GVA

També et pot interessar