El Consell es persona en l'assassinat de Beatriz, víctima de la violència masclista a Alboraia

La Generalitat finança per segon any un programa amb maltractadors per a previndre la violència de gènere.

Concentracio a les portes de l'Ajuntament d'Alboraia
Concentracio a les portes de l'Ajuntament d'Alboraia / Arxiu

El Consell ha autoritzat aquest divendres a l'Advocacia General de la Generalitat per a exercir l'acció popular en el cas relacionat amb l'assassinat a Alboraia de Beatriz, una dona de 29 anys víctima de violència masclista. 

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha demanat "la complicitat de tota la societat per a denunciar quan se sap o hi ha una sospita de violència de gènere i posar el focus en l'agressor". Segons ha recalcat, es tracta de protegir la víctima i que els agressors sàpien que no tenen cabuda en aquesta societat.

Programa amb maltractadors

D'altra banda, el Consell ha aprovat un conveni de col·laboració amb la Universitat de València (UV) per a desenvolupar programes d'intervenció psicosocial amb maltractadors per a previndre casos de violència de gènere. El departament de Psicologia Social de la UV realitzarà la intervenció amb els homes que exerceixen violència cap a les dones mitjançant un tractament integral basat en la reeducació i la reinserció.

Mónica Oltra ha destacat que, amb aquest programa, que compta amb un finançament de 60.000 euros, "es vol actuar sobre la causa i no solament sobre els efectes".

També et pot interessar

stats