El Consell nomena l'experta en genòmica Ángela Pérez per a substituir Vicent Soler al Consell Social de la UV

Pérez, que ha fundat dues empreses d'investigació del genoma, va rebre el Premi Rei Jaume I a la persona emprenedora el 2020

La guanyadora del Premi Jaume I a l'Emprenedoria en 2022, Ángela Pérez Pérez, aquest dimecres en À Punt
La candidata a presidir el Consell Social de la UV Ángela Pérez Pérez / À Punt NTC

El ple del Consell ha aprovat, a proposta de la Conselleria d'Educació, el decret de nomenament d'Ángela Pérez Pérez per a presidir el Consell Social de la Universitat de València-Estudi General en substitució del socialista Vicent Soler, exconseller d'Hisenda amb el Botànic. La destitució de Soler ha motivat acusacions de "sectarisme" del PSOE contra la conselleria de José Antonio Rovira, que va justificar el relleu en la voluntat d'incorporar un perfil "més empresarial" a la institució.

Llicenciada en Ciències Biològiques, Ángela Pérez va participar en els primers projectes europeus de seqüenciació de genomes complets. El 1998 va fundar Sistemes Genòmics, una de les primeres empreses biotecnològiques d'Espanya i la primera dedicada al diagnòstic genètic humà. Una dècada després va crear Imegen, que es va fusionar amb Genycell i Health in Code, firmes espanyoles especialitzades en diagnòstic genètic.

Premi Rei Jaume I a la persona emprenedora

La seua trajectòria ha sigut reconeguda amb el Premi Rei Jaume I a la persona emprenedora el 2022, entre altres guardons. Un reconeixement que li ha permés formar part de l'Alt Consell Consultiu en R+D+I de la Generalitat, segons ha recordat la portaveu del govern valencià, Ruth Merino, en la roda de premsa posterior al ple del Consell.

En l'actualitat, Ángela Pérez és vicepresidenta de desenvolupament de negoci de Health in Code, un laboratori de desenvolupament de fàrmacs a través de la investigació del genoma humà, i presideix presidenta Bioval, el clúster d'entitats relacionades amb la biotecnologia en la Comunitat Valenciana que agrupa més de 150 empreses, centres d'investigació i hospitals i que forma part del Patronat de la Universitat de València.

També et pot interessar

stats