El Consell de Ministres ordena l'exhumació de Franco del Valle de los Caídos

La família Franco demanarà al Suprem que paralitze l'exhumació de manera immediata.

VÍDEO | El Consell de Ministres ordena l\'exhumació de Franco del Valle de los Caídos

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres l'orde d'exhumació de les restes del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos. Ara l’executiu central dona a la família un nou termini de 15 dies perquè busque un emplaçament alternatiu a la catedral de l'Almudena, descartat per motius de seguretat i d'orde públic.

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha explicat que el govern espanyol decidirà on se soterraran definitivament les restes del dictador, en el cas que la família no es pose d'acord sobre el lloc o no diga en un termini de 15 dies on prefereix que les traslladen.

Així les coses, i independentment de si la família indica o no un lloc alternatiu, caldrà esperar a un nou acord motivat del Consell de Ministres, vençut el nou termini de 15 dies, per a l'execució de l'exhumació.

La família recorrerà al Suprem

La família de Francisco Franco recorrerà al Tribunal Suprem contra l'acord aprovat aquest divendres pel Consell de Ministres. El recurs sol·licitarà "mesures cautelaríssimes" buscant la paralització immediata del procediment.

També la Fundació Nacional Francisco Franco i l'abadia benedictina que custòdia la basílica del Valle de los Caídos recorreran al Suprem en sentit similar a la família. 

La intenció és presentar aquests recursos abans que vença el termini de 15 dies que el govern central ha donat a la família perquè trie una ubicació alternativa a la cripta de la catedral de l'Almudena.

També et pot interessar

stats