El Consell de Ministres aprova ajudes extraordinàries per als afectats per les inundacions

Les subvencions estaran exemptes de tributació en l'Impost per a la Renda de les Persones Físiques (IRPF).

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, anuncia la mesura en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres
La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, anuncia la mesura en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres / Eduardo Parra (Europa Press)

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres la declaració de zones afectades greument per una emergència de protecció civil de les comarques de València i Castelló, així com les Balears i les províncies de Màlaga, Sevilla, Cadis, Tarragona, Terol, a conseqüència dels danys causats per les pluges torrencials i els desbordaments de torrents esdevinguts els dies 18, 19, 20 i 21 d'octubre.

Aquesta declaració comporta ajudes extraordinàries per als afectats per les inundacions registrades aquest mes d'octubre. Les ajudes estaran exemptes de tributació en l'Impost per a la Renda de les Persones Físiques (IRPF).

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha remarcat en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres la capacitat de coordinació, d'ajuda solidària i la responsabilitat del govern en aquestes circumstàncies.

La ministra ha recordat les 13 víctimes mortals i el bomber que va perdre la vida durant l'actuació en l'emergència per les pluges torrencials a Andalusia. Calvo ha dit que el govern vol estar "sempre en tot el territori" en el marc de l'ajuda i de la necessària responsabilitat juntament amb la resta de les administracions públiques.

Encara que no s'han acabat de quantificar els danys a les zones afectades sí que es reconeix que són d'una magnitud suficient per a justificar l'activació de les ajudes disposades en el reial decret del 18 de març.

Les ajudes serviran per pal·liar danys personals i materials en habitatge i objectes personals amb la finalitat de rescabalar als titulars d'establiments industrials, mercantils, agraris, marítim pesquers i turístics entre altres serveis.

Així mateix s'establirà un règim d'ajudes per a les corporacions locals i es compensarà aquelles persones físiques o jurídiques que contribuïsquen amb prestacions personals i de béns als treballs d'emergència després de les pluges.

També et pot interessar

stats