El Consell mediarà amb el govern espanyol per a accelerar la regularització de les persones migrants de l'Aquarius

La vicepresidenta, Mónica Oltra, assegura que "no hi va haver una entrada irregular" sinó una "invitació a vindre".

Imatge d'arxiu dels dispositiu d'atenció a les persones migrants de l'Aquarius a l'arribada del vaixell, en juny del 2018
Imatge d'arxiu dels dispositiu d'atenció a les persones migrants de l'Aquarius a l'arribada del vaixell, en juny del 2018

El Consell mediarà amb el govern espanyol “per a la ràpida regularització administrativa”, a través de l’anomenada “via humanitària” de les persones migrants que van arribar a València a bord del vaixell Aquarius al juny de 2018. La petició es traslladarà pròximament a la Secretaria d'Estat de Migracions, que depén del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

Així ho ha traslladat la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, en una reunió als representants de l'associació de supervivents de l’embarcació, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Oltra ha recordat que el govern espanyol va oferir la ciutat de València com a port segur per a l’Aquarius a instàncies de la Generalitat i que, en conseqüència, "no es tracta d'una entrada irregular ni molt menys, sinó que va ser directament una invitació a vindre".

La vicepresidenta s'ha compromés a una col·laboració permanent amb les ONG que representen aquestes persones migrants per a accelerar la resolució dels problemes administratius relacionats amb les polítiques socials, com la tramitació de la renda valenciana d'inclusió o l'accés a l'habitatge.

El president de l’Associació Aquarius Supervivents 2018 ha agraït la receptivitat d’Oltra des de l’arribada del vaixell. "Està al nostre costat en els problemes que li hem plantejat, tant en la regularització de la nostra situació administrativa a Espanya com a l'hora de buscar solucions a aquells problemes relacionats amb les ajudes públiques i l'exercici dels nostres drets", ha indicat.

Huit regularitzacions en dos anys

Dos anys després d'haver desembarcat a València només s'han resolt 66 de les 374 peticions d'asil. Huit han sigut favorables però a 49 s'ha denegat la concessió de l'estatut de persona refugiada.

També et pot interessar

stats