El Consell mantindrà tres minuts de silenci en repulsa del crim masclista d'Elx

Està previst que el presumpte assassí passe demà dilluns a disposició judicial.

VÍDEO | El Consell mantindrà tres minuts de silenci en repulsa del crim masclista d\'Elx

La Policia Nacional ha detingut un home a Elx per presumptament assassinar a punyalades la seua parella, una dona de 47 anys. A les 7:30 h del matí, el CICU ha rebut un avís per una agressió. Una unitat del SAMU ha intentat reanimar la dona, que ha mort. La parella feia 10 dies que havia començat els tràmits de separació. Està previst que el presumpte assassí passe demà dilluns a disposició judicial. 

Des que va començar l'any 31 dones, 5 a la Comunitat Valenciana, han mort assassinades per les seues parelles o exparelles; 1.006 des que van començar a registrar-se les estadístiques el 2003.

L'Ajuntament d'Elx va convocar cinc minuts de silenci dissabte per a condemnar l'assassinat i va decretar dos dies de dol.  La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, també ha manifestat la seua  “commoció, repulsa i ràbia”. “Tota la societat unida, amb les víctimes i contra els agressors”, ha afegit.  Aquest diumenge, el Consell mantindrà tres minuts de silenci en repulsa del crim.

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha condemnat l'assassinat i ha qualificat d'“insuportable” aquest nou cas de violència de gènere. “Insuportable. La nostra societat no pot tolerar aquesta violència masclista que assassina dones, destrossa famílies i marca per a tota la vida fills i filles”, ha dit Sánchez en el seu compte personal de Twitter.

Agressió masclista al Perellonet

Un home ha agredit amb un martell i un descargolador la seua parella, una dona de 45 anys, al Perellonet. L’agressió es va produir la vesprada del divendres al domicili on residien. La dona es troba a l’Hospital la Fe de València en estat molt greu, i el presumpte agressor està detingut.

El 016 és el telèfon d’atenció a les víctimes de violència masclista. Ofereix atenció gratuïta les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any. Proporciona informació a les dones víctimes de violència de gènere i al seu entorn sobre què fer en cas de maltractament. La telefonada no apareix reflectida en la factura. Sí que queda registrada en el telèfon, però es pot eliminar des del mateix dispositiu. El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat també posa a disposició de les víctimes a l’adreça electrònica: 016-online@msssi.es

També et pot interessar

stats