El Consell i l'Ajuntament condemnen l'agressió homòfoba a un regidor de Burjassot

Rafa García: "Els intolerants no tenen cabuda en la nostra societat".

L'Ajuntament de Burjassot en una imatge d'arxiu
L'Ajuntament de Burjassot en una imatge d'arxiu / Arxiu

L'Ajuntament de Burjassot (Horta Nord) ha condemnat, a través del seu alcalde, el socialista Rafa García, l'agressió homòfoba patida per l'edil de Compromís Àngel Vázquez i ha afirmat que "els intolerants no tenen cabuda" en la societat.

En un comunicat, el consistori "condemna rotundament" els fets que han succeït i reprova l'agressió que ha patit Vázquez . En paraules de l'alcalde, "és inadmissible la violència de qualsevol forma, però encara és més inadmissible la violència per qüestions de gènere o sexe, ja que la llibertat de les persones és el nostre bé més preuat".

"La intolerància sobre aquest tema és inadmissible i els intolerants, que òbviament tots sabem ja qui són, no tenen cabuda en aquesta societat", ha agregat. Per això, ha enviat tot el seu "suport i ànim" al regidor i a la seua formació política, Compromís, "desitjant-li una ràpida recuperació" i es posa a la seua disposició en el cas que siga necessari.

Oltra: "Alguns apunten i uns altres peguen les pallisses"

També s'ha sumat a la condemna el govern valencià. Així ho ha traslladat la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, qui ha advertit que aquest és "el problema quan en la política minimitzem el dret i llibertat de les persones a la seua identitat, orientació i expressió afectiva, sexual i de gènere".

"Alguns apunten i uns altres peguen les pallisses", ha assegurat Oltra, qui ha dit que "quan hi ha un discurs homòfob, hi ha gent que pensa que aquest discurs legitima les agressions físiques o psicològiques".

Oltra ha mostrat "la condemna sense pal·liatius" del Consell i ha dit que continuaran treballant "per a viure i conviure en una societat on tothom siga respectat independentment de qualsevol circumstància, siga de caràcter afectiva i sexual o d'una altra índole".

Compromís presenta una PNL en les Corts en rebuig de l'agressió

A través del portaveu a les Corts, Fran Ferri, Compromís ha presentat una proposició no de llei (PNL) en què demana condemnar i rebutjar l'agressió patida per Vázquez i totes les agressions amb motivació LGTBIfòbica.

També proposen instar al Consell a continuar desplegant els instruments previstos en la Llei valenciana d'igualtat de les persones LGTBI i la Llei integral del reconeixement del dret a la identitat i a l'expressió de gènere a la Comunitat Valenciana.

Per últim, sol·liciten al Consell que inste al govern central a impulsar lleis similars en l'àmbit de les seues competències per a combatre la LGTBIfòbia. 

També et pot interessar

stats