El Consell inicia el procés per a posar en marxa l’Agenda Urbana Valenciana

L’objectiu és lluitar contra el despoblament i la contaminació, i aconseguir ciutats més humanes, habitables i sostenibles.

Els consellers Arcadi España i Rubén Martínez Dalmau han presentat la imatge gràfica d’aquesta nova eina
Els consellers Arcadi España i Rubén Martínez Dalmau han presentat la imatge gràfica d’aquesta nova eina / GVA

La Generalitat ha posat en marxa el procés per a elaborar l’Agenda Urbana Valenciana, la finalitat de la qual serà afavorir la sostenibilitat econòmica, ambiental i social de les àrees urbanes. L’objectiu és lluitar contra el despoblament i la contaminació, i aconseguir ciutats més humanes, habitables i sostenibles.

El conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, han presentat la imatge gràfica d’aquesta nova eina, recomanada per l’ONU, dins l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.

El projecte, que esperen tindre finalitzat el desembre de 2021, girarà al voltant de sis blocs: economia urbana, territori i ciutat, governança urbana, qualitat urbana i salut, dret a la ciutat i ciutat connectada. Ara s’obrirà un termini de participació ciutadana i una ronda de taules amb experts. 

La Comunitat Valenciana vol posicionar-se així “a l’avantguarda dels territoris que, inevitablement, lliguen el seu futur a la sostenibilitat”, segons ha subratllat la secretària autonòmica d’Urbanisme, Inma Orozco.

Donar resposta a la concentració en grans ciutats

En l’actualitat, el 80% dels valencians viu en grans territoris urbans. La Generalitat pretén donar resposta a la tendència global de concentració en grans ciutats, en els nuclis de València, Castelló de la Plana i Alacant-Elx, i afrontar els reptes de contaminació, habitatge, polarització per barris i despoblació.

L’objectiu és garantir l’equilibri territorial i repensar les ciutats, veure com poden ser més habitables. D’altra banda, aquesta agenda servirà també per a actualitzar l’Estratègia Territorial Valenciana, aprovada el 2011 i la revisió de la qual està pendent.

També et pot interessar

stats