El Consell estudia reduir l'horari dels comerços i avançar el toc de queda a les 20:00 hores,

La Generalitat també tanca les instal·lacions esportives i sol·licitarà que el toc de queda s'avance a les 20:00 hores.

Imatge d'arxiu de la Comissió Interdepartamental
Imatge d'arxiu de la Comissió Interdepartamental / Europa Press

El Consell estudia reduir l'horari dels comerços i avançar el toc de queda a les 20:00 hores, Aquest dilluns es van registrar xifres rècord d’incidència i ocupació en hospitals i unitats de cures intensives.

El Consell estudia reduir l'horari dels comerços i avançar el toc de queda a les 20:00 hores, tal com ha aprovat el govern de Castella i Lleó. Puig ja s’ha mostrat disposat a prendre noves mesures, si la corba de contagis no descendeix: “Si fins ara les restriccions que té la Comunitat Valenciana, que està vivint un semiconfinament, no són suficients, caldrà acordar-ne de noves”, ha dit.

La Comunitat Valenciana registra, segons dades del Ministeri de Sanitat, una incidència acumulada rècord des de l’inici de la pandèmia, amb vora 900 casos per cada 100.000 habitants (quan la mitjana se situa en 689 positius). Pel que fa a l’ocupació hospitalària, en planta un 37% dels pacients són malalts per Covid-19, una xifra que supera el 50% en el cas de les UCI. Aquests registres són els més alts d’Espanya i pràcticament doblen els de la mitjana de les comunitats autònomes.

La Generalitat ja va posar en marxa noves mesures per a frenar l’avanç de la pandèmia, que van entrar en vigor el 7 de gener, però onze dies després la corba de contagis per coronavirus continua a l’alça i la pressió hospitalària registra xifres rècord diàriament. Entre les restriccions vigents destaca l’avanç del toc de queda a les 22:00 hores, el tancament de bars i restaurants a les 17:00 hores i la reducció al 30% l'aforament màxim permés als comerços.

També et pot interessar

stats