El Consell estudia, des del punt de vista jurídic i tecnològic, com implantar el certificat Covid

El president Puig ha deixat clar que no hi haurà restriccions i ha demanat als no immunitzats que es vacunen

Puig, aquest dijous
Puig, aquest dijous / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha deixat clar que la Generalitat en aquests moments no pretén aprovar noves restriccions davant l'evolució de la pandèmia i que sí que espera avançar el certificat Covid la setmana que ve. "Estem intentant fer les coses de la millor manera possible per a no caure en cap contradicció jurídica i, per tant, estem plantejant una limitació d'accés en alguns llocs determinats per als que no s'hagen vacunat", ha dit.

Puig ha recordat que a la Comunitat Valenciana hi ha més de 400.000 persones que no s'han vacunat. "Necessitem que es vacunen, que facen un pas avant a favor de la seua pròpia vida, de la de la seua família i de tota la societat", ha emfatitzat. "El certificat Covid és un instrument més i estem estudiant la tecnologia perquè allí on es limite l'accés es puguen fer efectives de veritat aquestes accions", ha ampliat. "Cal vacunar-se i hi haurà llocs on els no vacunats no entraran", ha reiterat. El president també ha mencionat la vacunació, amb la tercera dosi, de les persones majors de 60 anys com a part de l'estratègia actual per controlar la pandèmia.

El president del Consell ha fet aquestes declaracions abans de l'acte homenatge en memòria del catedràtic Ernest Lluch, celebrat a la Facultat d'Economia, a la qual va estar molt vinculada, de la Universitat de València, i que va ser assassinat per ETA fa 21 anys.

També et pot interessar

stats