El Consell Escolar aprova el dictamen sobre el decret de les beques

Es demana millorar la difusió de la convocatòria perquè arribe a les capes socials amb més dificultat per a conéixer les ajudes.

El Consell Escolar aprova el dictamen sobre el decret de les beques
El Consell Escolar aprova el dictamen sobre el decret de les beques

El conflicte obert arran del decret de les beques del govern, paralitzat des de fa una setmana pel Consell Escolar de l'Estat, ha superat el primer escull. La tramitació del decret continua el curs després que aquesta entitat, el màxim òrgan consultiu del govern espanyol en educació i en què està representada tota la comunitat educativa, haja aprovat aquest dimarts el dictamen del decret de beques per al curs 2019-2020.

L'informe, que arreplega esmenes de la Confederació Estatal d’Associacions d’Estudiants (Canae) i del Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi) demana, entre altres coses, que es millore la difusió de la convocatòria d'aquestes ajudes perquè arriben a les capes socials amb més dificultat per a conéixer-les.

La comissió permanent del consell ha aprovat el dictamen per 13 vots a favor, 6 en contra i 2 abstencions. S'ha aprovat en un segon intent, perquè fa una setmana es va rebutjar amb 7 vots en contra, 5 a favor i 3 abstencions. Els opositors al model argumentaren que la regulació suposava una "continuació" de les polítiques de l'exministre d'Educació del PP, José Ignacio Wert.

Els sindicats de docents CCOO, STEPV, UGT i els pares de la Ceapa són els més crítics amb el nou decret impulsat pel govern en funcions socialista, ja que continua mantenint el model aprovat pel PP en 2012.

El projecte de reial decret de beques per al pròxim curs manté una part econòmica fixa i una altra variable per a l'estudiant, tal com va fixar el PP en 2012. Ángeles Heras, secretària d'estat d'Universitats, va lamentar que "l'actual situació política, amb els pressupostos prorrogats de 2018 i amb el govern en funcions" haja impedit "l'àmplia i important reforma que l'actual sistema de beques i ajudes a l'estudi necessita".

També et pot interessar

stats