El Consell donarà ajudes de 75 euros per a comprar bicicletes i patinets i 250 per a bicis elèctriques

Puig ha explicat que la mobilitat serà fonamental en l'escenari post pandèmia i que cal enfocar-la des de diferents àmbits.

Pàrquing de bicicletes a la Universitat de València

La Generalitat donarà ajudes de 75 euros per a l'adquisició de bicicletes i patinets, 250 euros per a bicicletes elèctriques, 200 per a kits d'electrificació de bicicletes i 150 per a bicicletes amb elements per a transport infantil, segons ha avançat el president del Consell, Ximo Puig.

A partir de juny tots els valencians podran veure's beneficiats d'ajudes directes per a comprar-se una bicicleta, un patinet o una bici elèctrica. L'objectiu és millorar-hi l'accés i també reactivar el comerç de proximitat.

Després de reunir-se per videoconferència amb el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i amb membres d'entitats vinculades al foment de l'ús de la bicicleta, Puig ha explicat que la mobilitat serà fonamental “en l'escenari postpandèmia” i que cal enfocar-la des de diferents àmbits.

Així, ha assenyalat que cal continuar donant suport al transport públic, “amb totes les dificultats que té en aquests moments”, i també ha de continuar la transformació del vehicle privat cap a models més sostenibles.

El tercer eix, ha dit, el componen opcions de mobilitat com la bicicleta i el patinet, que “seran fonamentals en la construcció d'aquesta nova normalitat, en una societat molt més ecològica i sostenible i que beneficiarà directament les persones”.

També et pot interessar

stats