El Consell destinarà 6,3 milions d’euros per a contractar els mil assistents de platges durant l’estiu

Més de 22.000 joves s’han inscrit en la borsa per a cobrir aquests contractes entre el 24 de juny i el 7 de setembre.

Controls d'accés a les platges de Canet d'en Berenguer
Controls d'accés a les platges de Canet d'en Berenguer / À Punt NTC

El Consell ha autoritzat una modificació de crèdit per a destinar 6,3 milions d’euros a donar cobertura al pla pel qual es contractarà mil joves durant dos mesos i mig aquest estiu com a assistents a les platges per a informar de les mesures de seguretat en prevenció del coronavirus. A la borsa s’han presentat més de 22.000 joves, que cobriran les 418 contractacions previstes per a les platges d’Alacant, 348 per a les de València i 234 per a Castelló.

La convocatòria va dirigida a joves de 18 a 30 anys que tinguen el graduat d’ESO i permís de conduir, i que es desplaçaran al llarg de tot el litoral valencià per a fer complir les mesures de distanciament social. També controlaran els accessos a les platges i que la gent respecte els itineraris d’entrada i d’eixida, a més de col·laborar amb la Policia Local i el servei d’emergències 112 per a notificar qualsevol mena d’incidència.

El contractes s’allargaran del 24 de juny al 7 de setembre i els assistents hauran de treballar en una jornada de 38 hores i 45 minuts setmanals, inclosos caps de setmana, i alternant dos dies de treball i dos de descans, en horari de 10 del matí a 8 de la vesprada. El salari serà el corresponent a un grup C2 de funcionari interí de la Generalitat amb la part proporcional de vacances i pagues extres, és a dir, uns 1.385 euros bruts al mes. En total, 4.037 euros pels dos mesos i mig que s’estendrà el contracte.

També et pot interessar

stats