El Consell destina més d'1,5 milions per a restituir calats dels ports de Peníscola i Cullera afectats per Gloria

Els danys provocats per la borrasca dificulten el pas dels vaixells i impedeixen el trànsit de manera segura.

Port de Peníscola
Port de Peníscola / Europa Press

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat destinarà més d'1,5 milions d'euros en obres d'emergència per a la restitució de calats en els ports de Peníscola (Baix Maestrat) i Cullera (Ribera Baixa) afectats per la borrasca Gloria. Aquesta DANA, la setena de la temporada 2019-2020, va provocar una pèrdua del calat operatiu en la bocana i canal d'accés dels ports, fet que dificultava el pas dels vaixells. Davant eixa situació, la Generalitat escometrà diverses obres amb la finalitat que els ports puguen continuar donant el servei per al qual estan dissenyats de manera segura.

Les actuacions consisteixen en batimetria i presa de dades, determinació de les zones a dragar, presa de mostres del material a extraure, dragatge per succió i abocament mitjançant obertura de càntera en mar oberta. Amb totes es recuperaran els calats de servei i això permetrà garantir l'accés marítim als respectius ports, tant per a embarcacions pesqueres com per a esportives i turístiques, segons ha informat el Consell

Les obres d'emergència que durà a terme la Conselleria de Política Territorial en el port de Peníscola contemplen una inversió de 885.810,75 euros (IVA inclòs) i tenen un termini d'execució de dos mesos. S'estima un volum de dragatge de 70.000 metres cúbics i la destinació del material és l'abocament en mar oberta.

Respecte al port de Cullera, les obres d'emergència suposen una inversió de 685.235,10 euros (IVA inclòs) i tenen un termini d'execució de dos mesos. S'ha estimat un volum de dragatge de 70.000 metres cúbics i la destinació del material és l'abocament en mar oberta.

També et pot interessar

stats