El Consell destina més de 600.000 euros a material de seguretat i higiene per a escoles i instituts

Es contractaran també mil rúters destinats a les universitats públiques valencianes per a minimitzar la bretxa digital.

Oltra, aquest divendres
Oltra, aquest divendres / À Punt

El ple del Consell ha aprovat aquest divendres un contracte per valor de 635.827,50 euros per tal que la Conselleria d'Educació puga adquirir 140.000 mascaretes reutilitzables i 86.625 litres de sabó higienitzant que es repartiran entre els centres docents no universitaris públics i les seus administratives que són competència de la Conselleria. En concret, s'han invertit 277.200 euros en les mascaretes i 358.627,50 en el sabó. Tot aquest material protector l'estan proveint empreses valencianes.

Mil rúters per a les universitats valencianes

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, també ha anunciat la contractació d'emergència d'un miler de rúters amb connectivitat per a les universitats públiques valencianes a fi de garantir que l'alumnat més desfavorit tinga accés a l'educació a distància i a l'administració electrònica fins que es reprenga l'activitat presencial.

Es tracta d'una iniciativa adjudicada per 79.742 euros a l'empresa Vodafone que pretén minimitzar la bretxa digital que afecta les famílies amb menys recursos i donar resposta a les universitats valencianes que no tenen sistemes de connectivitat domèstica per a possibilitar la connexió a internet des de casa.

Mesures de protecció en seus judicials, jutjats de guàrdia i registres civils

D'altra banda, la Generalitat ha ratificat l'adjudicació del contracte de subministrament de dosificadors d'hidrogel per a la desinfecció de mans i la instal·lació de proteccions provisionals com mampares en diversos jutjats de guàrdia i registres civils, en seus judicials i a la Ciutat de la Justícia de València. L’objectiu és protegir la salut del personal que exerceix tasques d'atenció al públic.

També et pot interessar

stats