El Consell destina 49 milions a accions formatives per a millorar la inserció de 15.000 parats

Tindran prioritats les accions que anticipen la formació al nou model productiu i aposten per sectors innovadors.

Labora és la nova marca del Servei Valencià d'Ocupació i Formació (Servef) que va posar en marxa la Genetralitat a l'octubre
Labora és la nova marca del Servei Valencià d'Ocupació i Formació (Servef) que va posar en marxa la Genetralitat a l'octubre / Europa Press

El servei valencià d'ocupació i formació (Labora) ha convocat per a 2019 un total de 49,62 milions d'euros en subvencions a entitats per a accions formatives dirigides a persones en situació de desocupació. L'objectiu és millorar la inserció laboral de fins a 15.000 parats.

El departament té previst realitzar 1.010 accions formatives. La finalitat és que les persones desocupades milloren la seua qualificació professional per a exercir una ocupació adequada a les necessitats del mercat.

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha explicat que tindran prioritat les accions dirigides a "tractar d'anticipar la formació al nou model productiu i que aposten pels sectors més innovadors"

Aquestes ajudes permetran que empreses amb necessitats formatives molt específiques "puguen incrementar la seua competitivitat, a més de proporcionar "una oportunitat d'ocupació a molts aturats", ha destacat Nomdedéu.

Cinc modalitats d'ajudes

Les ajudes de formació es distribueixen en cinc modalitats. La que més pressupost rep és la formació per a la inserció, amb 38 milions euros i 876 cursos. Una altra modalitat és la formació modular transversal, amb accions com els idiomes, l'ofimàtica, la prevenció de riscos laborals o la manipulació de càrregues amb carretons. 

D'altra banda, la modalitat col·lectius es dirigeix a persones amb discapacitat o en risc d'exclusió social. La quarta és la formació per a completar certificats de professionalitat. L'última línia està destinada la formació a mesura per a les empreses o associacions que assumisquen un compromís de contractar almenys el 40% de l'alumnat desocupat que haja superat amb èxit el curs.

També et pot interessar

stats