El Consell demanarà una rebaixa en l'IRPF per a les collites afectades per mal temps

Posaran el focus en els afectats pels brots de 'Xylella fastidiosa'.

El Consell demanarà una rebaixa en l\'IRPF per a les collites afectades per mal temps
El Consell demanarà una rebaixa en l'IRPF per a les collites afectades per mal temps

El Consell ultima amb el sector agrari un informe sobre l'impacte que els danys meteorològics han causat en les collites valencianes per a sol·licitar, a través del Ministeri d'Agricultura, una rebaixa en els mòduls de l'IRPF dels productors afectats.

L'informe aborda les deterioracions de les collites de cereals, oliveres i cítrics, encara que posa el focus en els afectats pels brots de xilel·la, per als quals es demanarà una excepció dels mòduls d'IRPF, i que s'aplique un mòdul específic per al nispro del 20%.

D’aquesta manera, el document inclourà amb caràcter conjunt i municipi per municipi les inclemències meteorològiques del 2018 i la seua afecció al rendiment de les produccions agràries i ramaderes, la reducció dels ingressos, els rendiments i altres adversitats entre les quals s'inclouen les comercials.

Tant el Consell com les organitzacions agràries consideren que s'ha de sol·licitar al Ministeri d'Hisenda una reducció dels índexs de rendiment net, els anomenats mòduls, d'un 30% en cereals i d'un 70% en olivars en totes les comarques de Castelló.

Així mateix, es pretén demanar un 30% de la reducció dels cítrics en tots els municipis de la Comunitat, mentre que en la ramaderia se sol·licitarà una rebaixa amb els mateixos paràmetres de 2017.

També et pot interessar

stats