El Consell demanarà que es puga anar a una segona residència d’altra província en fase 2

També sol·licitarà que es permeta fer més activitats a les platges, més enllà dels passejos.

Anar a segones residències està permés sempre que estiguen en la mateixa província.
Anar a segones residències està permés sempre que estiguen en la mateixa província.

La Generalitat valenciana demanarà al Ministeri de Sanitat que autoritze els desplaçaments interprovincials a les segones residències en la segona fase de la desescalada, així com l’estada a les platges. Es tracta de dos circumstàncies previstes en la tercera fase, però que el Consell té intenció d’avançar, segons ha confirmat aquesta vesprada la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en la roda de premsa en què ha oferit el balanç de l’evolució de la pandèmia al territori valencià.

Com ha exposat la titular de Sanitat, “hi ha molts ciutadans que tenen la seua segona residència a 23 o 30 quilòmetres, però està en una altra província”, ha puntualitzat Barceló.

Així mateix, una altra de les limitacions que sol·licitarà alçar el Consell en la fase següent, la segona, és l’obertura de les platges. Demanarà que la ciutadania no sols puga passejar, como ocorre actualment, sinó també “disfrutar de les platges i que no facen un mer passeig”.

En aquest sentit, la consellera de Sanitat ha explicat que, inicialment, en la segona fase de la desescalada el ministeri únicament contempla autorització per a caminar a vora mar, “però no gitar-se i prendre el sol o banyar-se”, per això la Generalitat demanarà que s’amplien les activitats permeses ja en la segona fase.

Protocol de platges segures

Perquè aquestes activitats es puguen dur a terme d’una manera segura, la Generalitat traslladarà al Ministeri un protocol, que ha redactat, perquè quan finalment s’òbriguen les platges es puga aplicar i evitar riscos de contagi de la Covid-19.

Una altra de les qüestions que la Generalitat plantejarà als responsables de Sanitat és algun tipus d’ajuda perquè les famílies amb menys recursos puguen pagar les mascaretes. Ana Barceló ha admés que l’ús obligatori d’aquesta protecció en determinades circumstàncies, que ha entrat en vigor hui, “és una despesa important per a algunes famílies en funció de la renda”.

Per últim, Ana Barceló ha confirmat que una altra de les peticions que el govern valencià traslladarà a l’executiu central serà la de reordenar les franges horàries en què els menors, les persones majors o els esportistes poden eixir al carrer. Tot i això, no ha concretat en quins horaris quedarien establides ni tampoc a quins col·lectius afectaria.

També et pot interessar

stats