El Consell demana plans de contingència per a garantir la seguretat a les platges

Els municipis costaners han d'elaborar aquests plans al més prompte possible perquè les platges estiguen a punt a mitjan juny.

Imatge d'arxiu de la platja de Peníscola
Imatge d'arxiu de la platja de Peníscola / À Punt NTC

El Consell ha demanat als municipis costaners que realitzen plans de contingència per a garantir la seguretat a les platges mentre dure l'amenaça del coronavirus. A més, els ha sol·licitat que ho facen amb la màxima celeritat possible perquè les platges estiguen a punt a mitjan juny, amb la vista posada en la reactivació del turisme, ja que a partir de l’1 de juliol s’alça la quarantena imposada durant l’estat d’alarma a les persones que vinguen de l’estranger.

La consellera d'Interior, Gabriela Bravo, ha explicat el contingut de l'esborrany del decret que ha aprovat el Consell als alcaldes i alcaldesses de 15 pobles de costa. El Consell els ofereix assessorament tècnic, però els municipis reclamen més personal i mitjans per a regular l'ús de les platges i garantir-hi la seguretat.

El Ministeri de Sanitat també ha publicat un document amb recomanacions per a obrir al públic les platges i les zones de bany de manera segura. El text insisteix que el més important és respectar el distanciament social en l’accés a les platges i limitar-hi l’aforament, així com tindre presents les normes d’higiene. A més, recomana la neteja diària de l’arena i la retirada de residus orgànics i inorgànics així com la desinfecció de dutxes, rentapeus i papereres, les zones comunes i les zones de trànsit.

En la mateixa línia es mostra el protocol de platges elaborat per l'Institut de Qualitat Turística d'Espanya, que recomana el control d'aforament i la delimitació de la zona d'hamaques i ombrel·les com a mesura de prevenció davant de la Covid-19.

Durant la fase 1 de la desescalada, les platges habilitades pels municipis estan destinades únicament a passejos durant les franges horàries determinades pel Ministeri de Sanitat.

També et pot interessar

stats