El Consell declara d'urgència la tramitació del decret que regula el mapa de serveis socials

Aquest mapa serà l'instrument que establirà l'organització territorial del sistema públic valencià de serveis socials.

Mónica Oltra, en la roda de premsa del ple del Consell
Mónica Oltra, en la roda de premsa del ple del Consell / @GVAportaveu (Twitter)

El Consell ha declarat d'urgència la tramitació del projecte de decret pel qual es regula el mapa de serveis socials de la Comunitat Valenciana, en compliment de la llei de serveis socials inclusius de la Generalitat aprovada l'any passat.

Segons ha explicat la vicepresidenta i portaveu, Mónica Oltra, la llei diu que s'haurà d'aprovar reglamentàriament el mapa com a requisit per al desenvolupament de les demarcacions territorials que formen l'estructura territorial del sistema públic valencià de serveis socials.

L'aprovació de la llei de serveis socials inclusius de la Generalitat té com a objectiu blindar els serveis socials, que són declarats serveis públics essencials, i situa en el centre les persones amb el reforç consegüent del paper de l'administració local com a porta d'entrada a l'atenció a la ciutadania.

El desenvolupament de la llei, aquesta legislatura

El desenvolupament d'aquesta llei, que s'abordarà al llarg de la legislatura, necessita l'adequació de les estructures internes de l'administració, de manera que es garantisca l'accés universal al sistema d'atenció a les persones i a les seues necessitats, el reconeixement dels professionals i la necessitat d'innovar i investigar.

Un dels elements imprescindibles és aquest mapa, que serà l'instrument que establirà l'organització territorial del sistema públic valencià de serveis socials i serà el marc de referència per a la planificació del sistema.

També et pot interessar

stats