El Consell declara d'emergència l'execució de les actuacions en la climatització de l'Hospital de la Marina Baixa

L'actual sistema de climatització està avariat i, com que és central, afecta la totalitat de l'edifici, ubicat a la Vila Joiosa.

L'Hospital de la Marina Baixa es va construir en la dècada de 1980.
L'Hospital de la Marina Baixa es va construir en la dècada de 1980.

El ple del Consell ha acordat la declaració d'emergència en l'execució de les actuacions de climatització a l'Hospital de la Marina baixa, a la Vila Joiosa. L'actual sistema està avariat i com que funciona de manera centralitzada, deixa àrees crítiques, com ara l'àrea quirúrgica i l'àrea de cures intensives, sense un sistema autònom.

L'última valoració del servei tècnic va determinar la impossibilitat de reparar els dos aparells que formen part de l'actual sistema de climatització, ja obsolets. L'acord del Consell permetrà executar a la major brevetat possible les actuacions per a arrendar equips portàtils, així com adquirir i instal·lar un nou sistema al centre, amb la finalitat de vetlar per la seguretat de pacients i personal hospitalari.

L'Hospital de la Marina Baixa es va construir en la dècada de 1980, amb un disseny que responia a una atenció sanitària prevista per a una població de 100.000 habitants. Actualment, aquest hospital es troba en una zona de màxima atracció turística dins del territori espanyol, amb nuclis que arriben a concentrar fins a 16 milions de pernoctacions anuals. Així mateix, les temperatures en l'època estival són prou altes, i superen fàcilment els 30 °C, a més, amb un elevat percentatge d'humitat.

El nou sistema de climatització ha d'assegurar una atenció sanitària de qualitat per a més de 300.000 persones, població que es considera potencial destinatària d'aquest departament de salut, comptant no només l'assistència a les persones adscrites a l'esmentada àrea (173.000 persones), sinó també l'assistència a les persones desplaçades, per tractar-se d'una zona de tanta atracció turística internacional.

També et pot interessar

stats