El consell d'administració de l'EMT aprova la compra de 164 autobusos híbrids

Els representants populars han anunciat que la formació impugnarà els acords adoptats perquè poden ser “lesius” per a l'interés públic.

VÍDEO | El consell d\'administració de l\'EMT aprova la compra de 164 autobusos híbrids

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha aprovat aquest dilluns, amb els vots a favor del PSPV i Compromís, la compra de 164 autobusos híbrids per 49,6 milions d'euros, així com la pujada de sou del director gerent, Josep Enric García Alemany, de 70.000 a 75.000 euros.

El Consell ha ratificat en els càrrecs l'actual equip directiu i ha acordat el càrrec de director adjunt -de nova creació- que recaurà en Toni Martínez, fins ara cap de gabinet, qui passarà de percebre 50.000 euros a 60.000 en el nou lloc.

Així s'ha decidit en la reunió del consell d'administració, que ha tractat aquests assumptes ajornats la setmana passada per l'aprovació d'una comissió d'investigació del frau de 4 milions en l'EMT. Els consellers dels grups de Ciutadans i Vox, han votat en contra d'aquestes dues qüestions mentre que el PP ha votat en contra de la pujada de sou de García Alemany i s'ha abstingut en la compra d'autobusos.

El responsable de l'EMT, Giuseppe Grezzi, defensa la gestió de l'empresa enmig de la polèmica pel frau, mentre l'oposició qüestiona aquesta gestió. Ha recordat que quan va canviar el govern a l'Ajuntament de València, l'EMT "només havia comprat dos autobusos, no s'invertia en infraestructures i no es contractava personal". Quatre anys més tard, s'han sanejat els comptes, s'ha contractat a 400 persones i hi ha un 13% més de conductors que en 2015, fins a 1.233, assegura el regidor.

El PP impugnarà la renovació de contractes

Els consellers del PP en el consell d'administració de l'EMT, Marta Torrado i Carlos Mundina, han indicat que la formació impugnarà els acords adoptats perquè poden ser “lesius” per a l'interés públic. Així, anuncien accions legals contra la renovació dels contractes d'alta direcció del gerent i del director adjunt després que, sota la seua direcció, s'haja produït un robatori de quatre milions d'euros a l'empresa.

Els representants populars diuen que els contractes d'alta direcció s'han aprovat mitjançant procediments que “no respecten” els principis d'igualtat, publicitat, concurrència i no discriminació, i consideren que haurien d'haver-se convocat concursos públics.

UGT rebutja l'increment salarial del gerent de l'EMT

El sindicat UGT de València ha manifestat un "rebuig absolut" a l’augment salarial al gerent de l'EMT. Ha recriminat que s'aprove "incrementar salaris per damunt de la llei de pressupostos i la llei de sostenibilitat, tant del gerent com de l'adjunt, amb pujades de 5.000 i 10.000 euros, amb increments salarials del 8% i el 20%". 

A més, segons asseguren, el càrrec d'adjunt "no existia en l'empresa" i han lamentat que el fet coincidisca amb un procés d'investigació sobre l'estafa d'EMT.

També et pot interessar

stats