El consell d'administració de l'EMT aborda l'auditoria externa

L'empresa pública assegura que els auditors externs "validen el sistema de pagament de factures per transferències bancàries".

El consell d'administració de l'EMT aborda l'auditoria externa
El consell d'administració de l'EMT aborda l'auditoria externa

Aquest dilluns té lloc la reunió del consell d'administració de l'Empresa Municipal de Transport (EMT) de València. Una reunió on s'analitzarà l'auditoria externa per a la seua aprovació.

Des de l'empresa pública destaquen que "la societat ha mantingut beneficis i ha millorat certs indicadors financers, com ara el patrimoni net que torna a estar en positiu, una situació que no es produïa des de 2002".

Després d'analitzar el sistema de pagaments l'empresa ha explicat que des de l'auditoria es constata "que el procés disposa de firmes mancomunades que el doten de seguretat. De manera que "una vegada carregades les ordes de pagament en la banca en línia, la directora d'administració, la directora de gestió i el director gerent, que disposen de firmes mancomunades, ordenen el pagament", han dit des de l'EMT. A més, conclouen que "s'ha comprovat aquest tipus de pagament respecte a les factures que conformen l'expedient de contractació, sense que s'hagen detectat incidències".

La Sindicatura de Comptes ha realitzat l'auditoria de l'any 2019, any en què l'EMT va patir dues estafes. Una va suposar el robatori de quatre milions d'euros en huit transferències a comptes a Hong Kong, mentre que en la segona es van furtar 3.000 euros. L'auditoria va ser una petició del Grup Popular en l'Ajuntament de València, partit que va criticar la "falta de mecanismes de control en els procediments" de l'empresa pública.

Investigació sobre jubilacions parcials

D'altra banda, en el consell d'administració també s'informarà de les novetats de la investigació que realitza el Tribunal de Comptes per la denúncia de l'actual direcció sobre les jubilacions parcials de l'empresa des de l'any 2001. Tanmateix, el Tribunal de Comptes només reclamarà responsabilitats des de 2014, ja que els anys anteriors estan prescrits.

També et pot interessar

stats