El Consell de Cultura demana mesures per a previndre la contaminació atmosfèrica

Considera necessari un "control rigorós" en els entorns "més delicats i vulnerables, els escolars i els hospitalaris".

El CVC recomana que es cuide la qualitat mediambiental en els entorns "més delicats i vulnerables, els escolars i els hospitalaris" | EP
El CVC recomana que es cuide la qualitat mediambiental en els entorns "més delicats i vulnerables, els escolars i els hospitalaris" | EP

El Consell Valencià de Cultura (CVC) ha aprovat un informe en el qual anima les autoritats autonòmiques i locals a "intensificar" les campanyes de sensibilització ciutadana i a implantar "amb la deguda antelació" mesures preventives per a evitar alts nivells de contaminació atmosfèrica.

Segons assenyala aquest organisme, l'informe sobre contaminació atmosfèrica a la ciutat de València apunta la necessitat d'instal·lar noves estacions de mesurament i que s'usen unitats mòbils per a poder dur a terme un "control rigorós". També recomana que es cuide la qualitat mediambiental en els entorns "més delicats i vulnerables, els escolars i els hospitalaris". 

El CVC considera "urgent" l'actualització del conveni signat en 2012 entre la Generalitat i l'Ajuntament de València per a intercanviar informació, coordinar l'emplaçament d'estacions i col·laborar en plans de qualitat de l'aire. 

L'entitat realitza aquestes recomanacions per a la ciutat tot i que reconeix que els nivells de contaminació ambiental de València no són els d'altres grans ciutats espanyoles, com ara Madrid i Barcelona. 

Segons l'estudi, a València, on la vigilància i el control de l'aire es realitza de manera contínua des de 1975, la font contaminant principal és "el trànsit rodat", encara que es compleixen els valors límit, amb l'única excepció, en alguns casos, de la Pista de Silla.

També et pot interessar

stats