El Consell crea la Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d'Emergències

S'encarregarà de la gestió del personal i de les necessitats logístiques dels serveis d'extinció d'incendis forestals i emergències.

Bombers forestals durant l'extinció d'un incendi a Montant
Bombers forestals durant l'extinció d'un incendi a Montant / Consorci de Bombers de Castelló

El Consell ha aprovat el decret llei que autoritza la creació de la Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d'Emergències (SGISE), que s'encarregarà de la gestió del personal i de les necessitats logístiques dels serveis d'extinció d'incendis forestals i emergències.

Els bombers forestals de Tragsa s’incorporaran a aquesta nova societat abans d'abril de 2019, amb la mateixa relació laboral, drets i condicions, fins al seu cessament per l'extinció dels contractes. A més, es farà efectiva una compensació retributiva des de l'1 de gener de 2018 i s'incorporarà íntegrament la proposta de revisió parcial del VI Conveni Col·lectiu de les Brigades d'Emergència.

Segons la vicepresidenta i portaveu del Govern, Mónica Oltra, aquesta societat “cent per cent pública” pretén “respondre amb serenitat” a les necessitats del col·lectiu i a la seua reclamació d'equiparació salarial.

Així mateix, ha explicat que els bombers “no adquiriran la condició d'empleat públic”, per la qual cosa la seua relació laboral es regirà, com fins ara, per l'aplicació del conveni col·lectiu fins a l'aprovació d'un altre nou.

Oltra ha subratllat que el decret llei atén les reivindicacions dels sindicats majoritaris, CCOO i UGT, i que la norma plasma l'acord després dels tràmits i informes tècnics necessaris. Ara després de la seua autorització per part de la Generalitat, passa a les Corts per a la seua ratificació.

D’altra banda, la societat tindrà personalitat jurídica de naturalesa privada, sense perjudici de la seua adscripció a Presidència de la Generalitat o a la conselleria amb competències en matèria de protecció civil, extinció d'incendis i emergències, que exercirà la tutela funcional de la mateixa a través de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències. A aquest departament li correspon la planificació, control, supervisió i coordinació de la prestació del servei, així com l'aprovació dels procediments d'actuació.

Paral·lelament, el Consell modifica l'article 59 de la Llei 13/2010, de protecció civil i gestió d'emergències, que crea el servei de bombers forestals de la Generalitat com a servei públic essencial de caràcter autonòmic que dependrà de la conselleria competent.

També et pot interessar

stats