El Consell de la Ciutadania presenta el primer informe sobre À Punt Mèdia

Considera que contribueix a vertebrar el territori, normalitzar el valencià i introduir la pluralitat en el debat públic de la Comunitat Valenciana.

VÍDEO | El Consell de la Ciutadania presenta el primer informe sobre À Punt Mèdia

El primer informe del Consell de la Ciutadania de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) considera que À Punt Mèdia contribueix a vertebrar el territori de la Comunitat Valencina, a més de facilitar la normalització del valencià, del qual ensenya la diversitat, i d'introduir la pluralitat en el debat públic. Amb tot, reclama més formació als professionals que hi treballen en relació amb el tractament de la diversitat sexual, familiar i de gènere.

L'informe l'han presentat aquest dilluns a Castelló i el firma l'òrgan que controla la qualitat dels mitjans de comunicació públics valencians i exerceix la defensa de l'audiència. Avalua paràmetres com l'ús del valencià, la diversitat i la inclusió, la igualtat i la difusió de la ciència en la programació d'À Punt Mèdia des de la reobertura de l'ens. La presidenta del Consell, Julia Sevilla, que ha presentat el document juntament amb el president del Consell Rector, Enrique Soriano, ha indicat que s'han rebut més de cinquanta aportacions de la ciutadania relacionades amb la televisió, la ràdio i el web de la CVMC.

Un dels aspectes positius que ha destacat l'informe és la pluralitat i la immediatesa a l'hora d'abordar la realitat valenciana. Entre els aspectes a millorar, en matèria lingüística hi ha la fonètica i, pel que fa als continguts, es recomanen espais i continguts específics sobre diversitat social i cultural i la presència més estable de persones d'origen estranger, minories ètniques i col·lectius amb capacitats diferents o amb risc d'exclusió. També s'hi destaca la "necessitat urgent" de donar a conéixer la ciència al gran públic i oferir uns coneixements en aquesta matèria suficientes perquè l'audiència puga entendre el món que l'envolta.

També et pot interessar

stats