El Consell canviarà la llei de l'horta per a agilitar la recuperació de terrenys i edificacions degradats

L’objectiu és impulsar la declaració dels enclavaments de recuperació de l'horta de València i “evitar efectes especulatius de retenció en el futur”.

El Consell canviarà la llei de l\'horta per a agilitar la recuperació de terrenys i edificacions degradats
El Consell canviarà la llei de l'horta per a agilitar la recuperació de terrenys i edificacions degradats

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat proposarà modificar la llei de l'horta valenciana per a agilitar la recuperació de terrenys i edificacions degradats. L’objectiu és impulsar la declaració dels enclavaments de recuperació de l'Horta de València recollits en el Pla d'Acció Territorial d'Ordenació i Dinamització de l'Horta.

Per a activar la recuperació efectiva i “evitar efectes especulatius de retenció en el futur”, el Consell plantejarà la modificació de l'article 30.5 de la Llei 5/2018, de l'Horta de València, amb vista a limitar a cinc anys la possibilitat d'instar a la declaració com a enclavament per part de la Generalitat.

Aquesta limitació temporal s'aplicaria tant als enclavaments ja identificats com a les noves propostes que els ajuntaments realitzen. D'aquesta forma, el termini per a instar a la declaració d'enclavament és de cinc anys, sumats a tres més per a executar-la.

Els enclavaments de recuperació de l'horta de València són instruments urbanístics creats per la llei per a la recuperació de terrenys degradats d'horta on hi haja edificacions en mal estat de conservació o soleres d'antigues edificacions.

Es tracta d'una figura que permet la recuperació de l'horta degradada mitjançant la rehabilitació o reedificació de les construccions, amb un màxim de superfície fixada en un terç de la superfície de l'enclavament i, com a mínim, els altres dos terços com a horta recuperada i cultivada efectivament.

També et pot interessar

stats