El Consell autoritza la reparació de zones rurals afectades per la DANA

A més, ha aprovat pal·liar els greus danys que va causar el temporal en centres escolars, mitjançant l’adquisició de material.

Efectes de la DANA al Baix Segura
Efectes de la DANA al Baix Segura / Unió de Llauradors

El ple del Consell ha autoritzat una compra d’emergència de material educatiu per als centres afectats pel temporal de gota freda de setembre, per 340.000 euros, i la reparació d’infraestructures agràries i camins rurals.

A les 18 localitats de les comarques del sud que van quedar afectades, la reparació de regadius tindrà un termini d’execució de 16 mesos, amb un pressupost de més de deu milions d’euros. També es duran a terme altres treballs auxiliars per més de 100.000 euros.

A les comarques centrals, la reparació de camins rurals en huit municipis es prolongarà durant huit mesos per 3,2 milions d’euros, a més de tasques auxiliars de valoracions complementàries per més de 38.000 euros.

D’altra banda, el Consell ha autoritzat l’estudi de les inundacions, amb un termini d’execució de sis mesos i una dotació total de 96.800 euros. Aquesta acció permetrà analitzar les zones d’inundació i planificar futures actuacions per a protegir-les.

Solidaritat amb Catalunya

Durant la presentació de les actuacions, la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha expressat la solidaritat de l’executiu valencià amb els afectats pel temporal a Catalunya, amb dos morts i diverses persones desaparegudes.

També et pot interessar

stats