El Consell autoritza 2.683 places per a impulsar l'atenció en serveis públics i la reactivació econòmica

Es tracta de la xifra més alta de la història i la dotació econòmica serà de 80,2 milions d’euros

Imatge aèria de la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre de la Generalitat
Imatge aèria de la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre de la Generalitat / Europa Press

El Consell ha autoritzat la cobertura de 2.683 places vacants en la Generalitat el 2022. Aquesta és la xifra més alta de la història, tal com s'estableix en el pla d'actuació elaborat per les conselleries d'Hisenda i Model Econòmic i de Justícia, Interior i Administració Pública, que recull anualment el nombre de llocs a ocupar i les necessitats de personal.

Les places a cobrir, 867 places més que el 2021, es divideixen en quatre tipus: les dedicades a gestió administrativa (997 places), les d'atenció directa (720 places), les previstes per a la cobertura de jubilacions (551 places) i les que es dedicaran a gestionar els projectes finançats amb fons europeus (325 places). A més, cal sumar-hi 90 places específiques per a Labora, dedicades també a la gestió de projectes de fons europeus.

A diferència de l'any passat, el percentatge de cobertura de vacants en places de gestió per a aquest exercici s'ha fixat en un 70% de les disponibles en cada conselleria i organisme autònom, enfront del 50% fixat el 2021. Pel que fa a les places d'atenció directa, tindran una cobertura del 100%, igual que les corresponents a jubilacions i a la gestió de projectes del Mecanisme de Recuperació i Resiliència i altres projectes finançats amb fons europeus.

A aquestes places se sumarà la cobertura de 551 jubilacions en el conjunt de les conselleries i organismes autònoms de la Generalitat, així com de 325 places dedicades per primera vegada a la gestió de projectes del Mecanisme de Recuperació i Resiliència i altres projectes vinculats als fons europeus ordinaris.

Durant 2022 també es duran a terme 494 nomenaments per a l'execució de programes de caràcter temporal i duració determinada, que se situen fora del pla d'actuació. Aquests nomenaments es produeixen en funció de la possibilitat reconeguda en la Llei 4/2021 de funció pública per a respondre a necessitats d'efectius no permanents de l'administració pública.

També et pot interessar

stats