El Consell aprova una declaració institucional per a donar suport a les víctimes de la violència de gènere

El text interpel·la "a tota la societat per a acabar amb aquest conflicte social i polític".

VÍDEO | El Consell aprova una declaració institucional per a donar suport a les víctimes de la violència de gènere

El Consell ha aprovat una declaració institucional amb motiu de la celebració aquest dilluns del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones.  El text recull el seu "absolut rebuig als agressors i homes que exerceixen qualsevol tipus de violència contra les dones i els seus fills i filles" i interpel·la "a tota la societat per a acabar amb aquest conflicte social i polític basat en les relacions de dominació patriarcals en les quals se sustenta la violència masclista".

Així mateix, el text recull el seu "absolut rebuig als agressors i homes que exerceixen qualsevol tipus de violència contra les dones i els seus fills i filles". A més, interpel·la "tota la societat per a posar fi a aquest conflicte social i polític basat en les relacions de dominació patriarcals en les quals se sosté la violència masclista".

La campanya institucional de la Generalitat amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, que porta com a lema "AixíSí", busca interpel·lar la joventut, especialment els joves, amb un reforç positiu dels comportaments igualitaris que transiten cap a masculinitats igualitàries.

Amb l'aprovació de la declaració institucional, el Consell es compromet a lluitar per la igualtat d'oportunitats i contra la feminització de l'empobriment i la prevenció, coeducació i promoció de la igualtat en nous imaginaris col·lectius, basats en relacions saludables, crítiques, igualitàries i plaents.

També es compromet a garantir l'atenció integral a les dones víctimes de violència de gènere i masclista i als seus fills i filles des de la xarxa pública de la Generalitat i la millor coordinació amb la resta d'administracions públiques i agents que hi intervenen.

També et pot interessar

stats