El Consell aprova el projecte de llei LGTBI

La llei LGTBI és la primera que tractarà la intersexualitat i prestarà atenció integral a les víctimes de violència per LGTBIfòbia.

La vicepresidenta Mònica Oltra en la roda de premsa posterior al Ple del Consell
La vicepresidenta Mònica Oltra en la roda de premsa posterior al Ple del Consell

El Consell ha aprovat el projecte de llei LGTBI que regularà, per primera vegada, els drets del col·lectiu de lesbianes, gais, trans, bisexuales i intersexuals, garantitzarà la igualtat real i efectiva d'aquestes persones i servirà per a previndre agressions i eradicar la discriminació per orientació sexual, identitat o expresió de gènere, desenvolupament sexual o grup familiar.

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat després de la reunió setmanal del Govern valencià que l'aprovació de la llei LGTBI valenciana, que ara passa a les Corts per al seu debat parlamentari, és un pas més per a consolidar els avanços a l'Estat espanyol i, per a atendre les reivindicacions dels  col·lectius i entitats que defenen els drets LGTBI. Oltra ha dit que el 16 de juny se celebrarà a València la manifestació de l'orgull LGTBI, que eixirà a las 19.30 de la Porta de la Mar i acabarà a la plaça de l'Ajuntament.

La norma vol ser efectiva en els diferents àmbits de la societat i fer un reconeixement explícit al col·lectiu LGTBI. Serà clau en l'establiment de mesures d'aplicació i seguiment mitjaçant mecanismes de participació. 

La llei LGTBI valenciana prestarà atenció integral a les persones víctimes de violència per LGTBIfòbia, i estableix l'elaboració d'un protocol específic, amb un servei públic d'assessorament i suport per a les víctimes, els seus familiars i les persones del seu àmbit de convivència. Aquesta llei preveu multes de fins a 45.000 euros per a qui faça teràpies que pretenguen modificar l'orientació sexual, la identitat o l'expressió de gènere.

També et pot interessar

stats