El Consell aprova l’oferta d’ocupació pública de 2020 amb 1.322 places

Les oposicions es convocaran en un termini màxim de dos anys.

Imatge d'arxiu d'un examen d'oposició
Imatge d'arxiu d'un examen d'oposició / À Punt NTC

El ple del Consell ha aprovat el decret d’oferta d’ocupació pública (OPE) de 2020 que contempla un total de 1.322 places, de les quals 782 seran per al torn lliure i les 540 restants es destinaran a promoció interna per reduir la temporalitat en l’administració valenciana.

Un decret contempla l’obligatorietat que els processos de selecció es porten a terme en un termini no superior als dos anys des de l’aprovació.

L’OPE ha estat dissenyada d’acord amb el que estableix la Llei de pressupostos generals de l’estat de 2018, que fixa una taxa de reposició del 100% per als sectors considerats prioritaris i d’un 75% per a la resta. A més es reserva més d’un 7% de les places per a persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%.

Entre altres es convocaran places per a l’administració general, auditoria, periodisme, enginyeria industrial, agrònoma, informàtic i d’obres públiques, arquitectura, psicologia, administració i atenció sociosanitària, entre altres.

L’OPE inclou també mesures per a fomentar la igualtat de gènere perquè les convocatòries inclouran, com a criteri de desempat, la resolució en favor de la dona en el cas que el sexe femení estiguera infrarepresentat dins del cos o escala objecte de la convocatòria.

Aquesta OPE s’uneix al programa de reclutament dissenyat per a renovar l’administració valenciana iniciat en 2016, per això, per a final de 2020 i al llarg del 2021 està previst que es duguen a terme 221 processos selectius en els quals s’oferiran 4.902 places corresponents a les OPE dels anys 2017, 2018 i 2019.

També et pot interessar

stats