El Consell aprova l'expropiació de béns per a executar les obres del posttransvasament Xúquer-Vinalopó

També aprova la contractació de 201 persones per al servei d'atenció a menors estrangers no acompanyats.

El Consell aprova l\'expropiació de béns per a executar les obres del posttransvasament Xúquer-Vinalopó
El Consell aprova l'expropiació de béns per a executar les obres del posttransvasament Xúquer-Vinalopó

El Consell ha declarat la urgent expropiació de béns i drets subjectes a l'expedient d'expropiació forçosa per a executar les obres del posttrasvasament Xúquer-Vinalopó.

La vicepresidenta Mónica Oltra ha explicat que el projecte per a la conducció entre la Bassa de Toscar i la Bassa la Mola, en els termes municipals de Monòver i Novelda, és "prioritària per a l'eficàcia del transvasament". D'altra banda ha recordat que la connexió Xúquer-Vinalopó és una "reivindicació històrica" de les comunitats d'agricultors i regants de la zona.

Atenció a menors no acompanyats

El Ple del Consell, celebrat aquest divendres a Simat de la Valldigna, també ha aprovat la contractació de 201 persones per al servei d'atenció immediata i primera acollida a menors estrangers no acompanyats.

L'objectiu de la mesura, segons ha explicat Oltra, és impulsar "un model d'atenció inclusiva i comunitària" a través de la millora dels recursos humans, ja que el nombre de menors no acompanyats que arriben a la Comunitat Valenciana s'ha multiplicat per 21 des del 2015.

També et pot interessar

stats