El Consell aprova l'ampliació de l'Hospital Clínic de València

La Generalitat invertirà 50 milions per a augmentar l'espai assistencial i els recursos per a una població de referència de 350.000 persones.

L'Hospital Clínic Universitari de València en una imatge d'arxiu
L'Hospital Clínic Universitari de València en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El ple del Consell ha aprovat la declaració d'emergència per a ampliar l'Hospital Clínic Universitari de València, amb un pressupost de 50 milions d'euros. L'objectiu és augmentar a 24.000 metres la capacitat assistencial del centre per a garantir l'adequada atenció sanitària a la població que té assignada i que s’acosta a les 350.000 persones, segons ha anunciat la vicepresidenta, Mónica Oltra.

L'ampliació del Clínic s'emmarca en el pla de xoc contra la pandèmia que va aprovar al juliol el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, que marca els recursos materials mínims per a l'atenció hospitalària en planta i en unitats de crítics, així com per a donar resposta a l'activitat extra en circuits diferenciats.

El departament de salut València Clínic-Malva-rosa és referent per als qui resideixen en la zona nord-est de la ciutat i de les poblacions d'Albalat dels Sorells, Alboraia, Albuixec, Almàssera, Bonrepòs i Mirambell, Foios, Massamagrell, Meliana, Museros, la Pobla de Farnals, Rafelbunyol, Tavernes Blanques i Vinalesa.

L'avaluació al departament, segons les dades assistencials de febrer-novembre, va constatar que el Clínic necessitava ampliar la infraestructura per a poder gestionar pics de pressió hospitalària. En aquest període la pandèmia va elevar l'ocupació per sobre del 85%.

La història de l'Hospital Clínic es remunta a 1894, quan es va començar a gestionar la construcció. La primera pedra de l'edifici de l'avinguda de Blasco Ibáñez de València es va col·locar el 1913 i les obres van finalitzar el 1935. A l'estiu de 1986, un incendi va destruir magatzems i unitats d'hospitalització de l'edifici de la Facultat de Medicina, la qual cosa va obligar la reordenació d'espais i a plantejar una nova reforma. Al setembre de 1988, la Generalitat va decidir dur a terme una profunda remodelació de l'hospital, les obres del qual es van iniciar el 1990 i van finalitzar en els primers mesos de 1994.

També et pot interessar

stats