El Consell aprova la declaració d'emergència per a pal·liar els danys de les pluges d'abril

El temporal va afectar greument les comarques de la Ribera, la Safor i la Marina Alta.

El Consell aprova la declaració d\'emergència per a pal·liar els danys de les pluges d\'abril
El Consell aprova la declaració d'emergència per a pal·liar els danys de les pluges d'abril

El ple del Consell ha aprovat la declaració d'emergència de les obres per a pal·liar els danys ocasionats pel temporal de pluja que va tindre lloc del 18 al 22 d'abril a la Comunitat Valenciana i que va afectar les comarques de la Ribera, la Safor i la Marina Alta. Les obres s'han encomanat a l'empresa pública Tragsa per un import de 590.742 euros i tindran un termini d'execució de tres mesos.

A conseqüència del temporal, i especialment a causa de la intensitat de la precipitació registrada, hi va haver danys greus, com ara despreniments de roques i derrocaments d'arbratge, així com una deterioració general de la capa de trànsit de bona part de la xarxa de camins i pistes forestals, segons ha informat el Consell en un comunicat.

La xarxa de camins i pistes forestals són un recurs bàsic per a garantir un accés adequat a la muntanya, tant per a dur a terme les tasques habituals de gestió com per a facilitar la vigilància i la prevenció d'incendis, a més de permetre l'accés als mitjans d'extinció en cas d'incendi forestal. Després de l'episodi de pluges, l'estat d'algun d'aquests camins no permet realitzar cap de les activitats anteriors i, per això, el Consell considera urgent la reparació per a poder mantindre les infraestructures viàries.

També et pot interessar

stats