El Consell aprova la central de compres de la sanitat pública valenciana

L’objectiu és potenciar les adquisicions centralitzades per als centres sanitaris públics valencians i per als ens que s’hi adherisquen.

El Consell aprova la central de compres de la sanitat pública valenciana
El Consell aprova la central de compres de la sanitat pública valenciana

El ple del Consell ha aprovat aquest divendres el decret que regula la central de compres en l’àmbit de la sanitat pública valenciana, amb l’objectiu de potenciar les adquisicions centralitzades i aconseguir així un estalvi econòmic i burocràtic.

La Generalitat pretén potenciar les adquisicions centralitzades per als centres sanitaris públics valencians i per als ens que s’hi adherisquen.

L’objectiu és estalviar, mitjançant l’economia d’escala, que ofereix la centralització de les adquisicions, i també estalvi burocràtic, ja que es redueixen les càrregues en el procediment de contractació. Tot això fa complir els principis d’eficàcia, estabilitat pressupostària i control de la despesa.

Entre les novetats que comporta aquest decret s’amplien els ens que poden adherir-se a les adquisicions centralitzades, i es crea una comissió assessora.

També aposta per seguir amb l’homogeneïtzació dels productes i serveis que es presten en tots els centres públics, alguns subministraments (productes sanitaris i no sanitaris d’ús en l’àmbit sanitari, medicaments, vacunes i equipament de tecnologia sanitària), i els serveis que incideixen en l’esfera sanitària, declarats d’adquisició centralitzada. Aquesta relació no és tancada, sinó que hi ha la possibilitat d’ampliació.

L’administració ha destacat que la compra centralitzada és un model d’adquisició que “beneficia tot el sistema sanitari públic valencià”.

També et pot interessar

stats