El Consell activa les ajudes al pasturatge per a previndre incendis forestals

Entre les zones beneficiades es troben les superfícies de pastura que s’inclouen dins la Xarxa Natura 2000 i les deveses destinades al bestiar boví de Castelló.

Bestiar caprí pasturant, en una imatge d’arxiu
Bestiar caprí pasturant, en una imatge d’arxiu / Europa Press

Amb l’objectiu ferm de previndre incendis, sobretot durant els calorosos mesos d’estiu, la conselleria de Medi Ambient concedirà ajudes al pasturatge per a controlar la vegetació de zones estratègiques i amb especial risc de foc.

Aquesta pràctica sostenible s’engloba dins del marc del Programa de Desenvolupament Rural 2014-2020, en què el bestiar redueix els riscos d’incendi mitjançant el control de la vegetació de la qual s’alimenta, el sotabosc. En concret, amb aquestes ajudes se subvenciona l’activitat de maneig del bestiar, mitjançant la conducció i guia per un pastor o mitjançant instal·lacions que n’eviten la mobilitat, a través d’un pasturatge extensiu controlat.

Les zones beneficiades seran les pistes forestals i les àrees de tallafocs, així com les superfícies de pastura que s’inclouen dins la Xarxa Natura 2000, les muntanyes públiques i les deveses destinades al bestiar boví de Castelló. Així mateix, segons publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), són destinatàries d’aquestes ajudes les persones titulars d’explotacions ramaderes amb autorització d’aprofitament forestal menor o del pla d’aprofitament de pastures.

També et pot interessar