El Consell acorda tancar bars i restaurants, activitats culturals, esportives i d’oci a partir de la mitjanit

Puig ha demanat “calma” als valencians perquè diu que l’abastiment “està garantit” i ha recordat que “cal estar a casa”.

Terrassa d'un bar al centre de València
Terrassa d'un bar al centre de València / Efe.

La Generalitat ha acordat suspendre totes les activitats culturals i d’oci, els espectacles i l’activitat esportiva. Aquesta mesura també inclou restaurants i bars i s’aplicarà a partir de les dotze d’aquesta nit i durant quinze dies. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha decidit prendre aquesta mesura després de la reunió de la taula interdepartamental per la crisi del coronavirus.

El cap del Consell ha dit que continuaran adoptat “les mesures necessàries” per a combatre el coronavirus i ha agraït als valencians la seua actitud en aquesta situació. Per això ha demanat actuar amb “calma i no acumular productes més enllà del sentit comú”, ja que l’abastiment, ha dit, “està garantit”. A més, ha remarcat que és necessari que es tinga en compte que “cal estar a casa”.

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha explicat que el tancament afecta tots els espectacles en la via pública i els espais oberts; totes les proves esportives l’organització de les quals depenga d’ajuntaments i o de l’administració autonòmica; discoteques, sales de festa, sales de ball, pubs, cinemes i teatres.

També es declara la suspensió d’activitat dels bars, restaurants i establiments, espectacles taurins i amb animals, activitats firals i parcs d’atraccions, establiments de joc, les activitats per a menors d’edat i per a majors de 65 anys, gimnasos, piscines i tots els establiments previstos en les normes d’espectacles.

Les activitats dels centres diürns d’atenció social se suspenen a partir de dilluns

Per la seua banda, la vicepresidenta, Mónica Oltra, ha avançat que a partir de dilluns se suspenen “les activitats dels centres diürns d’atenció social”. Això comprén els centres d’atenció primerenca, els centres de dia de totes les tipologies i els centres ocupacionals, així com tota l’activitats de serveis ambulatoris.

Tanquen les activitats culturals i esportives a partir de hui

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha dit que s’ha acordat el tancament de totes les activitats culturals i esportives a partir de hui “per tal d’evitar els contagis i assegurar la seguretat per a les persones del món de la cultura i del món de l’esport”.

Per tant, romandran tancats els espais culturals, teatrals, musicals, museístiques, d’arxius i biblioteques i espais esportius i poliesportius, tant d’institucions públiques com privades.

També et pot interessar

stats