El Congrés vota la prohibició de la prostitució

El PSOE ha forçat la votació d'un tema que divideix el feminisme i sobre el qual difereix d'Units Podem.

Actualment, la prostitució es troba en una situació "d'alegalitat"
Actualment, la prostitució es troba en una situació "d'alegalitat" / Arxiu

El Partit Socialista porta aquest dimarts al Ple del Congrés el debat sobre la legalització de la prostitució, un punt controvertit que divideix el feminisme i sobre el qual el partit de Pedro Sánchez i Units Podem tenen idees diferents.

La iniciativa del PSOE és una crida a "continuar lluitant decididament contra el tràfic d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual" i que aquest objectiu es "promoga" a través de "l'abolició de la prostitució".

Actualment, aquesta pràctica es troba en una situació "d'alegalitat", és a dir, no és legal ni il·legal i el seu exercici és lliure sempre que siga de forma voluntària i la persona es quede el benefici.

Tot i això, sí que està sancionat el proxenetisme, així com la prostitució quan aquesta se sol·licite i gaudisca "en zones de trànsit públic, prop de llocs destinats al seu ús per menors (col·legis o parcs) o en zones que puga generar un risc per a la seguretat viària".

La polèmica sobre la legalització d'aquesta pràctica es va reprendre després quan el govern va acceptar la legalització del Sindicat de Treballadores del Sexe, una decisió que la mateixa ministra d'Ocupació, Magdalena Valerio, va prometre que anul·laria i va qualificar de "gol per l'esquadra".

Tant PP com PSOE s'han mostrat en contra d'aquesta pràctica, encara que el grup confederal d'Units Podem està dividit. Mentre que Podem, EU o En Marea també volen abolir-la, En Comú es planteja, fins i tot, legalitzar-la a Barcelona, on governa. 

Ciutadans tampoc veu possible la seua prohibició, i aposta per regular-la per a "la minoria" que l'exerceix de forma voluntària.

També et pot interessar

stats