El Congrés rebutja amb el veto de PSOE i Unides Podem iniciar el tràmit de l’equiparació salarial policial

Policies i guàrdies civils trenquen el cordó de seguretat i protesten davant les escalinates del Congrés.

Agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil s'han manifestat als voltants del Congrés
Agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil s'han manifestat als voltants del Congrés / Jesús Hellín (Europa Press)

La Mesa del Congrés ha acceptat el veto del govern de coalició del PSOE i Unides Podem a la tramitació de la iniciativa legislativa popular que demana l’equiparació salarial de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil amb els agents dels cossos policials autonòmics.

La vicepresidenta segona de la cambra baixa, Ana Pastor, del PP, ha denunciat al final de la reunió que s’haja vetat al parlament el debat d’una iniciativa com la de l’equiparació salarial.

Al mateix temps Jusapol, l’associació de policies i guàrdies civils, ha organitzat als voltants del Congrés una manifestació en contra de la decisió de l’executiu espanyol. Les reivindicacions han tingut el suport del PP, Vox i Ciutadans. Els policies i guàrdies civils han trencat el cordó de seguretat que els mantenia allunyats de l’edifici de la cambra baixa i han portat la protesta a la plaça de les Corts, just davant de les escalinates dels lleons.

Més d’un milió de signatures en suport

La iniciativa legislativa popular promoguda pel col·lectiu Jusapol va recaptar més de mig milió de signatures i va arribar a ser presa en consideració el 2018 pel ple del Congrés, però ara el govern de coalició de PSOE i Unides Podem ha decidit vetar-ne la tramitació parlamentària. Així, ja no tornarà a debatre’s.

Vox impugnarà al govern davant el Constitucional

Nombrosos dirigents de Vox, com el seu secretari general, Javier Ortega Smith, i la portaveu de Ciutadans al Congrés, Inés Arrimadas, s’han deixat veure durant les protestes per a traslladar suport als manifestants.

Ortega Smith ha titlat d’“autèntica vergonya” que el govern espanyol negue l’equiparació salarial als qui “durant anys s’han jugat la vida lluitant contra els terroristes i combatent el separatisme a Catalunya i el País Basc”. Així, ha avançat que Vox impugnarà el govern davant el Tribunal Constitucional pel veto a la ILP.

Arrimadas, per la seua banda, ha assenyalat que mentre l’executiu “promet al separatisme milions d’euros que acaben en TV3”, els diu als policies i als guàrdies civils que “no hi ha diners” per a igualar els salaris als de policies autonòmiques com els Mossos d’Esquadra.

També et pot interessar

stats