El Congrés obri la porta que els animals no es consideren coses, sinó éssers vius amb sensibilitat

Qüestions com qui es queda la custòdia de la mascota en cas de crisi de parella estaran regulades en la proposició de llei

Imatge d'un gos amb la seua família / Shutterstock
Imatge d'un gos amb la seua família / Shutterstock

Els animals deixaran de ser considerats coses i qüestions com qui es queda la seua custòdia en cas de crisi de parella estaran regulades, una vegada que el Congrés ha abordat l'inici de la tramitació d'una proposició de llei a la qual tots les formacions, tret de Vox, han anunciat el seu suport.

La proposició de llei de modificació del Codi Civil, la Llei hipotecària i la Llei d'enjudiciament civil, sobre el règim jurídic dels animals, ha sigut impulsada pel PSOE i la Confederal d'Unides Podem-En Comú Podem-Galícia en Comú. Amb les modificacions proposades, els animals deixaran de ser considerats "coses" dins de l'actual regulació dels béns del Codi Civil per a passar a ser éssers vius amb sensibilitat.

A més, es regularà jurídicament la custòdia d'animals de companyia en casos de divorci. Es declara els animals "inembargables" i "s'impedeix que s'estenga la hipoteca" als animals col·locats o destinats en una finca dedicada a l'explotació ramadera, industrial o d'esplai, a més dels de companyia.

La diputada del Grup Socialista Sandra Guaita, que ha defensat la proposició en el ple de la cambra baixa, ha afirmat que "no és admissible" el tracte que es dona als animals i ha reivindicat un "tracte responsable" per a ells.

Juantxo López de Uralde, representant de l'altre grup que ha impulsat la iniciativa, ha indicat que a Espanya s'abandonen cada any 150.000 animals i ha recordat el descobriment recent de maltractament animal als laboratoris de Vivotecnia.

També et pot interessar

stats