El Congrés debat la restricció de la publicitat dels jocs d’atzar

Una moció de Podem proposa un lector de DNI o una targeta de joc perquè els menors no puguen accedir a aquesta pràctica.

El Congrés debat la restricció de la publicitat dels jocs d’atzar
El Congrés debat la restricció de la publicitat dels jocs d’atzar

Podem porta al ple del Congrés dels Diputats d’aquest dimarts una moció en què reclama que la publicitat dels jocs d’atzar i la seua presència en els mitjans de comunicació es restringisca al context del joc (casinos, bingos o webs de jocs) i també prohibeix que en aquestes campanyes hi participen famosos.

La portaveu de Podem en aquesta matèria, Sofía Fernández Castañón, ja va proposar aquesta idea a la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, durant una interpel·lació en la cambra baixa. 

Per a la ministra, prohibir la publicitat d’una activitat legal no és possible, encara que sí va parlar de limitar-la. En concret, va explicar que la intenció del seu departament és posar restriccions similars a les que actualment s’apliquen a alcohol o tabac.

D’altra banda, Podem pretén “involucrar l’administració en qualitat de garant de la salut” per a orientar les polítiques de joc responsable. Així mateix, la formació morada proposa un lector de DNI o una targeta de joc que identifique de forma fefaent al jugador i permeta que els menors no puguen accedir al joc, especialment per a aquells llocs en què no existeix control d’entrada, com les màquines escurabutxaques i d’apostes situades en bars o salons de joc.

També et pot interessar

stats