El I Congrés de Ciència i Feminisme arriba a la UPV

L'esdeveniment aspira a posar al servei de la societat les principals evidències científiques per a superar la violència de gènere i la desigualtat.

Cartell del I Congrés Internacional sobre Ciència, Feminisme i Masculinitats.
Cartell del I Congrés Internacional sobre Ciència, Feminisme i Masculinitats. / UPV

Polítiques i científiques de totes les disciplines protagonitzen aquest divendres i dissabte, 1 i 2 de març, el I Congrés Internacional sobre Ciència, Feminisme i Masculinitats amb l'objectiu de posar al servei de la societat les principals evidències científiques per a superar la violència de gènere i la desigualtat.

L'esdeveniment, que acull la Universitat Politècnica de València (UPV), aspira a generar un impacte en la societat. Hi intervindran la vicerectora de Responsabilitat Social i Cooperació Internacional, Rosa Puchades, i la professora de la Universitat de Barcelona i membre del Center for Community, Gender And Social Justice de la Universitat de Cambridge, Lidia Puigvert.

Algunes de les ponents confirmades per a les taules d'expertes són la directora general de l'Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, María Such; la investigadora associada a la NASA i a la Universitat de Maryland, Belén Franch, que participarà per videoconferència, i la presidenta del Grup Especialitzat de Dones en Física de la Reial Societat Espanyola de Física, Pascuala García.

També hi destaca la presència de l'investigador en treball social de la Universitat Autònoma de Xile, Juan Carlos Peña Axt, que participarà en la conferència final sobre noves masculinitats alternatives.

Es tracta del primer congrés que busca aprofundir i aportar evidències científiques que tracten específicament sobre feminisme i masculinitats, a més de les aportacions que les dones duen a terme per a millorar la societat en el sentit de les línies de treball marcades pels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides per a l'Estratègia 2030.

També et pot interessar

stats