El Congrés aprovarà reprendre la investigació sobre l'accident de l'avió de Spanair de 2008

La comissió que investiga l'accident en què van morir 154 persones s'havia interromput per les dues convocatòries d'eleccions generals.

Familiars de les víctimes reten homenatge als morts per l'accident
Familiars de les víctimes reten homenatge als morts per l'accident / Arxiu

El ple del Congrés acordarà previsiblement aquest dimecres reobrir la comissió d'investigació sobre l'accident aeri que en 2008 va patir un avió de Spanair a l'aeroport de Madrid-Barajas. La comissió ja va estar treballant fins a principis de 2019 però va haver d'interrompre's per les dues convocatòries d'eleccions generals a l'abril i novembre.

Unides Podem i ERC ja havien intentat reprendre la comissió d'investigació en la legislatura breu, però no va arribar a constituir-se per la convocatòria dels comicis del 10N i enguany han presentat de nou la sol·licitud, que segons fonts parlamentàries serà acceptada aquest dimecres per assentiment, sense necessitat de debat ni votació.

Aquella tragèdia aèria va tindre lloc a Barajas l'agost de 2008, quan governava el socialista José Luis Rodríguez Zapatero, i en l'accident van morir 154 persones, en la seua majoria de les Canàries.

Primera comissió d'investigació que arriba al ple

Aquesta legislatura, el PSOE i Unides Podem s'havien negat a deixar que el ple del Congrés debatera sol·licituds de comissions d'investigació i de fet van vetar la inclusió en l'orde del dia de les sol·licitades pel PP i Ciutadans sobre l'escala a Madrid de la vicepresidenta veneçolana, Delcy Rodríguez, o la referida als abusos de menors sota tutela de centres públics de les Balears i altres comunitats.

El PP també ha reclamat la creació d'una comissió d'investigació sobre la gestió de la pandèmia del coronavirus, però no ha arribat a debatre's tampoc.

També et pot interessar

stats