Conflicte laboral i finançament marquen l'inici del curs universitari valencià

Ximo Puig anuncia un nou conveni laboral i un pla de finançament de les universitats abans que acabe l'any.

Moment de l'acte inaugural del curs acadèmic de les universitats valencianes
Moment de l'acte inaugural del curs acadèmic de les universitats valencianes / Raúl Vidal

El conflicte laboral amb els professors associats i el finançament de les universitats, amb una reivindicació d'independència i transparència, han protagonitzat els discursos oficials de l'acte d'obertura del curs acadèmic 2018-2019 de les universitats valencianes, que ha tingut lloc aquest dilluns al paranimf de la Universitat de València.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que s'està treballant en un nou pla de finançament per a les universitats i un conveni laboral que permeta "una convergència entre les diferents situacions que hi ha en cada universitat i que produeix molta desigualtat".

Així ha contestat una de les moltes reivindicacions que ha fet la rectora de la Universitat de Valencia, Mavi Mestre. "Necessitem noves figures contractuals que donen resposta a les necessitats docents , però també calen més recursos econòmics per a millorar les condicions de treball i salari del personal contractat laboral", ha assenyalat Mestre. La rectora ha reclamat un exercici d'autogovern per a "crear un marc contractual propi".

Pel que fa al cas dels màsters, Mavi Mestre ha declarat que li fa mal, com a cap de l'institució però també com a docent i com a investigadora, que casos puntuals de suposades irregularitats en màsters de polítics es generalitzen a la resta. La rectora ha afegit que les universitats tenen uns procediments molt rigorosos de control i que en la Universitat de València, els treballs de final de grau, màsters i tesis estan en el repositori obert de l'entitat.

També et pot interessar

stats