Conflicte per l'enderrocament de les torres de la punta de la Llissera

L'edifici de Benidorm haurien d'assolar-lo, però afectaria molt el medi ambient.

VÍDEO | Conflicte per l\'enderrocament de les torres de la punta de la Llissera

En 2012 el Tribunal Suprem va determinar que les torres de la punta de la Llissera de Benidorm les havien d'enderrocar perquè les haurien d'haver edificat quatre metres més apartades de la mar i, per tant, inclompleixen la llei de costes.

El problema és que, a pesar que la demolició la farien planta per planta, seria impossible evitar efectes negatius en la posidònia i el fons marí. A més, els edificis els podrien tornar a alçar a pocs metres. Per això l'Ajuntament de Benidorm també s'ha personat en el procediment.

Degut a la complexitat del cas, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha reunit totes les parts –Generalitat, Ministeri, denunciant, promotora i veïnat afectat–, que han acceptat enviar el cas al Tribunal d'Arbitratge de la Cambra de Comerç de València per buscar una alternativa a la demolició.

Al mateix temps, l'Agència Antifrau estudia si hi va haver alguna irregularitat en la concessió de la llicència per l'Ajuntament de Benidorm, ja que estava condicionada al vistiplau de la Generalitat, que llavors governava el PP.

També et pot interessar