Confisquen 15.000 plantes de marihuana a Alcoi, Benifallim i Cocentaina en una operació amb 25 detinguts

El jutjat ha decretat l'ingrés en presó del suposat líder de la xarxa i els seus quatre principals col·laboradors

Els habitatges tenien una àmplia parcel·la de terreny amb les plantes de marihuana
Els habitatges tenien una àmplia parcel·la de terreny amb les plantes de marihuana / Guàrdia Civil

Una macrooperació, en la qual han participat més de 80 agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Alcoi i diversos pobles pròxims, s'ha saldat amb 25 detinguts i la confiscació de prop de 15.000 plantes de marihuana. El jutjat d'instrucció número 4 d'Alcoi ha decretat l'ingrés en presó del suposat líder de la xarxa i els seus quatre principals col·laboradors. La resta està en llibertat amb càrrecs.

Els detinguts són 21 homes espanyols de 27 a 61 anys, un italià de 43 i tres dones espanyoles de 25 a 37. Se'ls atribueixen els presumptes delictes de pertinença a organització criminal, tràfic de drogues, tinença il·lícita d'armes i contra la seguretat viària.

Els cultius de grans dimensions eren tant exteriors com interiors i se situaven a Alcoi, Benifallim i Cocentaina, on s'han comptabilitzat 14.881 plantes de marihuana per a la venda a gran escala.

En l'operació s'ha realitzat onze entrades i escorcolls en habitatges i en una nau industrial d'Alcoi. A banda de la marihuana, en l'operatiu s'han intervingut 700 grams d'haixix, 90 grams de cocaïna, una escopeta, huit armes llargues d'aire comprimit, dos pistoles i una ballesta. També s'han trobat 7.000 euros, sis vehicles, bàscules i una màquina comptadora de diners.

En el transcurs de la investigació s'ha descobert que l'organització havia adquirit 30.000 llavors de marihuana seleccionada genèticament i que aquest material s'havia distribuït entre quatre cases llogades a Benifallim (1) i Cocentaina (3). Aquests habitatges tenien la característica de tindre una àmplia parcel·la de terreny, ja que una vegada que la llavor germinava en una jardinera i creixia la planta, la trasplantaven a la terra. Per a més discreció, els autors envoltaven perimetralment tota la finca amb diferents elements, amb la finalitat de dificultar la vista des de fora i evitar alçar sospites.

També et pot interessar

stats